کشف خرس و ۴۷۴ پرنده قاچاق از داخل خودروی سمند آغاز فرایند انتخاب بازنشستگان و مستمری‌بگیران نمونه متهم به ۴۶ فقره سرقت پلاک خانه در مشهد دستگیر شد (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) واژگونی قایق در ولایت ننگرهار افغانستان ۲۰ قربانی گرفت ویدئو | لحظه دستگیری سارق خودرو توسط مردم در تبریز افزایش آموزش‌های مهارتی به ساکنان حاشیه شهر در خراسان‌رضوی والدین هلی کوپتری و  فرزندان گلخانه‌ای چه ویژگی‌های دارند؟ یک‌سوم دانش‌آموزان خراسان‌رضوی زیر پوشش برنامه‌های اوقات فراغت قرار می‌گیرند خبر خوش رئیس سازمان برنامه و بودجه: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در حال اجراست؛ معوقات پرداخت می‌شود (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) ماجرای پیک‌موتوری که گرفتار سارق موتورسیکلت در مشهد شد افزایش جمعیت، نیازمند کاهشی شدن طلاق است کشف مزرعه ارز دیجیتال در مشهد (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) «معلم بلاگری» از تهدید تا فرصت اعلام ممنوعیت‌های ترافیکی روز زیارتی امام‌رضا(ع) در مشهد(۱۲ خرداد ۱۴۰۳) وجود ۱۲۳ ساختمان ناایمن در مشهد
سرخط خبرها

خداحافظی با بخاری نفتی در مدارس مشهد

  • کد خبر: ۱۳۳۷۶۸
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۶
  • ۱
خداحافظی با بخاری نفتی در مدارس مشهد
با تخصیص اعتبار ۵۰ میلیاردریالی برای بهسازی سامانه‌های گرمایشی مدارس استان، روند جایگزینی بخاری‌های نفتی فرسوده با بخاری‌های گازی آغاز شده است

مرتضی محمدپور | شهرآرانیوز؛ «شفت»، «سفیلان»، «درودزن»، «چاه‎رحمان» و «شین‌آباد» روستا‌هایی هــستند کــه فـــاصله جغرافیایی‌شان از هم بسیار است، اما مردمان آن در یک تجربه مشخص، درد مشترکی در سینه دارند. هرکدام از این روستا‌ها در ۲۵ سال گذشته صحنه وقوع تراژدی‌های غم‎باری بوده‌اند که در آن‌ها شعله‌های آتش به‌جای گرمابخشی به کلاس‌های درس، بلای جان دانش‌آموزان شده و درمجموع ۶۸ کودک و نوجوان ایرانی را قربانی مصدومیت‌های شدید ناشی از سوختگی کرده و حتی به کام مرگ برده است.

کارشناسان معتقدند که بدون‌استثنا، استفاده از سامانه‌های گرمایشی قدیمی، علت اصلی استمرار وقوع حوادث مشابه در ایران است و بخاری‌های نفتی هم متهم ردیف اول هستند و بر این اساس، با آغاز سال جدید تحصیلی و فصل سرما، جایگزینی این سامانه‌های گرمایشی فرسوده در خراسان‌رضوی، مشهد و بخش‌های تابعه آن اهمیتی دوچندان پیدا کرده است.

یک‌قدم تا انقراض بخاری نفتی در استان

طبق قانون، ادارات کل آموزش‌وپرورش در هر استان مسئول شناسایی کلاس‌های غیراستاندارد و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور هم متولی جایگزینی سامانه‌های گرمایشی فرسوده در کلاس‌های درس است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان‌رضوی در این‌باره به خبرنگار شهرآرا گفت: موضوع بهسازی سامانه‌های گرمایشی فرسوده در مدارس استان نه از ماه جاری، بلکه از تابستان امسال در دستورکار قرار داشته و پس از تخصیص اعتبار ۵۰ میلیاردریالی به این سرفصل، روند جایگزینی بخاری‌های نفتی فرسوده با بخاری‌های گازی آغاز شده است.

به گفته سیدامیر شوشتری، پس از پاک‌سازی همه مدارس استان از بخاری‌های فرسوده و نفت‎سوز، فقط تعداد اندکی از کلاس‌های درس در مناطق دورافتاده و روستا‌های توابع سرخس، درگز و صالح‌آباد باقی مانده‌اند که به‌علت کانکسی یا چادری‌بودن، از لوله‌کشی گاز روستایی محروم‌اند و به این ترتیب، امکان اجرای طرح بهسازی سامانه‌های گرمایشی مدارس اکنون برایشان مقدور نیست.

با این حال، سابقه وقوع آتش‌سوزی‌های جان‌سوز در مدارس کشور هم نه مربوط به شهر‌های بزرگ، بلکه همواره مربوط به همین مدارس روستایی بوده است که ثابت می‌کند محرومیت نباید توجیه قابل‎قبولی برای بهسازی‌نشدن سامانه‌های گرمایشی در مدارس باشد.

بر این اساس، مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان‌رضوی نوید داد که به‌دلیل تعامل ویژه این اداره‌کل با شرکت گاز استان، به‌موازات اینکه روستا‌های دارای مدرسه در اولویت برنامه‌های جامع گازرسانی قرار می‌گیرند، تا پایان فصل سرما، کلاس‌های چادری و کانکسی هم به نزدیک‌ترین نقاط متصل به خط لوله گاز شهری انتقال پیدا کنند تا دانش‌آموزان بتوانند از سامانه‌های گرمایشی گازسوز و استاندارد استفاده کنند.

همه مدارس مشهد، بدون بخاری نفتی

بیش از ۴۶ درصد از جمعیت استان را مشهدی‌ها تشکیل می‌دهند، اما تعریف مشهدی‌ها فراتر از ساکنان مناطق سیزده‌گانه شهری است و حاشیه‌نشینان، شامل پهنه‌های هشت‌گانه پیرامونی شهر و ساکنان بخش‌های احمدآباد، مرکزی و رضویه هم در سرشماری رسمی نفوس و مسکن کشور، شهروند مشهد به شمار می‌روند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان‌رضوی نیز پس از اینکه در نخستین روز آبان امسال از آغاز مرحله آخر طرح جایگزینی بخاری‌های نفتی کاربراتوری در ۳۳۰ کلاس درس خبر داده بود، در گفتگو با شهرآرا از پایان موفقیت‌آمیز این طرح در مشهد، مناطق حاشیه‌ای و بخش‌های سه‌گانه آن گفت و تأکید کرد: سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت تا ابتدای سال تحصیلی جدید، چالش‌هایی در زمینه تأمین بودجه اجرای کامل طرح بهسازی سامانه‌های گرمایشی داشت، اما با تأمین اعتبار لازم، خوشبختانه امروز در وضعیتی هستیم که هیچ کلاس درسی در مشهد از بخاری نفتی استفاده نمی‌کند و حدود ۶ هزار مدرسه در مشهد میزبان سامانه حرارت مرکزی، سامانه گرمایش برقی و همچنین شوفاژ یا پکیج دیواری هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ابوحمزه صائب
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۷
0
0
شهرآرای محترم تفاوت استان خراسان رضوی و مشهد برای شما چیست که متن خبر حاکی از جمع آوری بخاری های نفتی در استان است اما تیتر به شهر مشهد اشاره میکند؟ معنای تیتر برای کشور ما بسیار زننده است اما معنای متن به گستردگی خدمت اشاره دارد، از این متن شما در رسانه های معاند سو استفاده شده است. مسوولیت خبرنگار انتقال دقیق موضوعات به مخاطب است نه ایجاد شبهه و نگرانی و تلقین کمکاری دولت و مسوولین. با سپاس
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->